10 restauracji na wiosnę
Mijający rok w Sfinksie obfitował w wiele zmian: nowy zarząd, nowe zasady współpracy z franczyzobiorcami i gruntowna reorganizacja sieci. Jesienią z sieci zniknęło kilkanaście restauracji Sphinx, teraz przyszedł czas na otwarcie nowych. Na pierwsze półrocze zaplanowano otwarcie co najmniej 10 placówek z logo Sphinx i Wook. Pierwszy z nowych Sphinxów ruszył 17 grudnia w poznańskiej Galerii Malta.
- Te dziesięć restauracji to nasz plan minimum na pierwszą połowę roku. Cały czas poszukujemy atrakcyjnych lokalizacji i prowadzimy rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami, tak by ekspansja grupy nabrała tempa odpowiedniego do naszej skali. Nasze marki mają duży potencjał. Sphinx został uznany ostatnio za najmocniejszą polską markę pięciolecia w handlu i usługach. Jednak najbardziej dynamiczny rozwój ma przed sobą Wook i z tą siecią wiążemy duże oczekiwania w nadchodzącym roku – komentuje Bogdan Bruczko, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
Nowe restauracje powstaną głównie w galeriach handlowych zarówno w dużych, jak i w mniejszych miastach Polski. Na styczeń 2010 r. przewidziano otwarcie pierwszego Sphinksa w Słupsku. Restauracje Sphinx i Wook powstaną także w Łodzi, gdzie w marcu tego roku zostanie uruchomione jedno z największych centrów handlowych - Port Łódź. Ponadto, planowane są także otwarcia kolejnych restauracji na Dolnym Śląsku – w Legnicy, Opolu i Zgorzelcu. Obecnie w sieci działa 96 restauracji Sphinx, 10 restauracji Chłopskie Jadło i 5 restauracji Wook.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali