United Chicken w Polsce
Tym samym można w Polsce spróbować łagodnego kurczaka Buffalo, pikantnych skrzydełek Spicy Chicken Wings oraz amerykańskich kanapek z chrupiącym kurczakiem, dodatkami i sosami. Serwowany w lokalu kurczak jest wcześniej marynowany i panierowany w mieszankach przypraw. W 1954 roku znany wynalazca L.A.M. Phalen wpadł na pomysł rewolucyjnej metody przygotowywania kurczaka, polegającej na połączeniu gotowania ciśnieniowego i koncepcji głębokiego smażenia. Wszystko dlatego, żeby mięso było soczyste i jednocześnie zawierało mniej tłuszczu niż smażone tradycyjnie.
Sieć United Chicken czerpie z najlepszych amerykańskich tradycji restauracji szybkiej obsługi (quick service restaurants). Technologia Genuine Broaster Chicken, według której przygotowywane są kurczaki serwowane w sieci United Chicken, wykorzystywana jest w restauracjach w 44 krajach świata, z tego aż w 5 tys. punktach w USA.
- Kolejne restauracje United Chicken powstawać będą na zasadach franczyzy w miastach liczących ponad 50 tys. mieszkańców – mówi Daniel Szczepański, wiceprezes poznańskiej firmy Lorien Foodservice. - Otwierane będą w samodzielnych obiektach, jak również w galeriach handlowych. W tym roku planowane jest otwarcie jeszcze 4 punktów.
Od cateringu do franczyzy
Od 1996 roku Lorien Foodservice z Poznania oferuje rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, poczynając od doradztwa na etapie projektowania poprzez dostarczanie wszelkiego rodzaju sprzętu oraz pełną opiekę posprzedażową.
Klienci spółki to największe firmy cateringowe, takie jak Impel Catering, Eurest czy Sodexho. Z usług firmy skorzystały hotele m.in. Gołębiewski, Sheraton czy Marriott oraz klienci sieciowi, tacy jak hotele Ibis oraz restauracje Flunch. Dziełem spółki są także restauracje pracownicze.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Stava wycenia rynek dowozów jedzenia, a Xtreme Fitness Gyms podpisuje Kodeks Dobrych Praktyk dla rynku franczyzy. Przegląd tygodnia 20-27 kwietnia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali