Przyczepa pod klucz / Franczyzobiorca Hej Pizza kupuje od franczyzodawcy przyczepę gotową do pracy.
Czwartek
03.11.2022
Hej Pizza ma w planach kolejne otwarcia. Jakie są warunki współpracy franczyzowej z marką?
 

Pod szyldem Hej Pizza działają mobilne punkty, sprzedające pizzę tylko w dostawie lub na miejscu z okienka Marka ma obecnie sześć przyczep, zlokalizowanych w Krakowie i okolicach oraz w Wieluniu, a jeszcze do końca tego roku chce uruchomić kolejne.

– Gastronomia przechodzi trudny okres. Ale my bronimy się jakością produktu – podkreśla Krzysztof Borowiec, franczyzodawca Hej Pizza. – Staramy się też utrzymywać ceny na stałym poziomie. Nie odczuliśmy spadków obrotów.

Sposób na pizzę

Kandydaci na franczyzobiorców Hej Pizza nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii.

– To biznes dla każdego i dobry na trudne czasy – zapewnia Krzysztof Borowiec. – Dziś ludzie często szukają drugiej nogi biznesowej. A pizza to najpopularniejsze danie, idealne w dostawie.

Franczyzodawca rekomenduje swój koncept zarówno dla dużych, jak i mniejszych miast. Jeśli chodzi o lokalizację, ważny jest dostęp do parkingu – zarówno dla klientów odbierających zamówienia osobiście, jak i dla kierowcy rozwożącego pizzę.

– Nie jesteśmy tak bardzo zależni od ruchu pieszego, jak lody czy kebab, które opierają się na konsumpcji na miejscu. Ważna jest natomiast bliskość miejsc zamieszkania, czyli np. lokalizacje w pobliżu dużych osiedli – dodaje Krzysztof Borowiec.

Franczyzobiorca otrzymuje przyczepę gotową do pracy. Licencjodawca zapewnia, że od momentu podpisania umowy jest w stanie dostarczyć food trucka w ciągu 3-4 tygodni. Cena przyczepy to 69,9 tys. zł netto. Można skorzystać z leasingu. Aby ustawić przyczepę, wystarczy 15 m2 powierzchni, potrzebny jest też dostęp do prądu. Jeśli franczyzobiorca chce, obok przyczepy może ustawić niewielki ogródek sezonowy.

– Nasza pizza opiera się na nowatorskich rozwiązaniach, dzięki którym jest łatwa i szybka w przygotowaniu – podkreśla franczyzodawca Hej Pizza. – Ciasto jest przygotowywane centralnie, ze składników importowanych z Włoch i według receptury, gwarantującej zupełnie inne doznania smakowe niż w większości pizzerii. Oprócz gotowych, najwyższej jakości (i niemrożonych!) spodów do pizzy, franczyzobiorcy zaopatrują się także w centrali w ser, włoskie wędliny i sos pomidorowy.

Pilnować jakości

Franczyzodawca Hej Pizza radzi, aby licencjobiorcy mieli własnego dostawcę, dowożącego zamówienia do klientów.

– Oczywiście można korzystać z usług firm zewnętrznych, ale własny dostawca daje większą możliwość kontrolowania jakości usługi oraz bezpośredni kontakt z klientem – mówi Krzysztof Borowiec.

A dbałość o dobre relacje z klientami, to – zdaniem właściciela marki – jeden z kluczy do sukcesu w biznesie. 

– Trzeba o nich dbać, interesować się czy są zadowoleni z produktu i obsługi – radzi Krzysztof Borowiec. – Jeśli widzimy, że np. stały klient przestał nagle składać zamówienia, warto zadzwonić, zapytać co się stało. Zalecamy też, aby przynajmniej przez pierwsze tygodnie jak najczęściej osobiście doglądać biznesu. W tym okresie wypracowuje się jakość, zarówno produktu, jak i dostaw, buduje się bazę klientów. Co ważne, pizza daje szerokie możliwości dostosowywania się ze smakami do danego rynku. I jest to produkt wysoko marżowy

Franczyzodawca nie pobiera opłaty wstępnej ani opłaty franczyzowej.

 

WIZYTÓWKA HEJ PIZZA

Mobilne pizzerie.

  • cena przyczepy: 69,9 tys.
  • wymagana powierzchnia pod przyczepę : 15 m2
  • opłata franczyzowa: 0

Dowóz do klienta / Franczyzodawca Hej Pizza radzi, aby licencjobiorcy mieli własnego dostawcę.

POPULARNE NA FORUM

Dolci Sapori - Mniami

Jeżeli jesteś również poszkodowaną osobą przez tą firmę proszę o kontakt, do pozwu zbiorowego przeciwko tej firmie.

2 wypowiedzi
ostatnia 27.11.2022
Dolci Sapori - Mniami

OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ FIRMĄ !!!! Jako były franczyzobiorca mogę potwierdzić, że firma nie jest w żaden sposób wiarygodna, rzetelna ani godna zaufania....

2 wypowiedzi
ostatnia 27.11.2022
McDonalds opinie o franczyzie

Nowa lokalizacja w Jarosławiu na Podkarpaciu podbija wszelkie standardy. czas oczekiwania na realizację zamówienia przekracza pół godziny jedno zamówienie składa 3a...

2 wypowiedzi
ostatnia 04.06.2022
MEET & Fit slow Food

No właśnie poprzednie posty o Meet and Fit było wiele komentarzy jakimś cudem wszystko zniknęło natomiast komentarze o Boby Burger są do dzisiaj jak powinno być na...

6 wypowiedzi
ostatnia 02.04.2022
MEET & Fit slow Food

Łucja116 znana z poprzednich postów o MEET & FIT to osoba z kręgu franczyzodawcy

6 wypowiedzi
ostatnia 01.04.2022
MEET & Fit slow Food

Faktycznie nie ma co ukrywać, że w tej franczyzie Franczyzobiorca jest tylko i wyłącznie dawcą kapitału i nowym adresem na stronie www. Biznes kończy sie z długiem,...

6 wypowiedzi
ostatnia 01.04.2022
MEET & Fit slow Food

Jestem zainteresowana dodatkowymi informacjami od osoby o nicku "franczyzobiorca". prosba o kontakt ze mna na lucja.elk@gmail.com Mysle ze mozemy sie wymienic ciekawymi...

6 wypowiedzi
ostatnia 28.03.2022
Bobby Burger

Zabiorę głos bo mam tą nieprzyjemność znać ich pseudo Biznes Managera od otwarć M. Reczyńskiego... to oszust, który wcześniej pracował w firmie Żabka i stąd...

16 wypowiedzi
ostatnia 21.03.2022