Bistro Krówka i Połówka

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO
Istniejemy na rynku od 2016 roku, nasz pierwszy lokal powstał w Starachowicach- kiedy to trójka przyjaciół wpadła na pomysł połączenia Pubu i burgerowni. Mieliśmy spore doświadczenie, zapał i determinację. Na początku było ciężko ale Nasz pomysł chwycił, przewyższając nasze wyobrażenie, a zadowolonych klientów wciąż przybywa. Obecnie Krówka i Połówka w Starachowicach sprzedaje miesięcznie ponad 4000 burgerów.
Innowacyjność połączenia Pubu z piwem i alkoholami mocnymi oraz Slow-Foodowej restauracji z burgerami, a także poziom nakładów jakie ponosi franczyzobiorca zdecydowanie wyróżnia nas na całym rynku franczyzowym w kraju.
Stosunkowo niski koszt inwestycji jaki musi na początku ponieść franczyzobiorca (już od 40.000 zł w zależności od lokalu jakim dysponuje), oznacza bardzo szybki zwrot poniesionych nakładów i szybki zysk.
Zdecydowanie najważniejszym czynnikiem jaki definiuje dużą popularność naszych produktów to najwyższa jakość. Do produkcji używamy wyłącznie świeżych i nieprzetworzonych lub mrożonych produktów. Wołowina pochodzi wyłącznie od jednego sprawdzonego dostawcy, jest codziennie mielona i smażona w stopniu jaki oczekuje klient (mocno-well, średnio-medium, krwiście-rare). Praktycznie wszystkie sosy i dodatki są przygotowywane na miejscu z najwyższej jakości składników, także od lokalnych dostawców i producentów. Podobnie ma się z bułkami- wypiekane przez zaprzyjaźnioną piekarnię są codziennie świeże dowożone do lokalu.
JEDNOSTKI WŁASNE
2
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
14 otwartych lokali:
- Starachowice
- Ostrowiec Świętokrzyski
- Skarżysko Kamienna
- Warszawa Bemowo
- Iłża
- Siedlce
- Busko Zdrój
- Piaseczno
- Tarnobrzeg
- Kielce
- Szydłowiec
- Włoszczowa
- Zambrów
- Jędrzejów
- Nowa Słupia
W trakcie realizacji:
- Konstancin
- Lublin
- Częstochowa
- Warszawa Targówek
ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Ze swojej strony dajemy gotowy przepis na sukces. W pakiecie franczyzowym znajduje się:
- kompedium naszej wiedzy i doświadczeń tzw. Know-How- kilkudziesięcio stronicowy podręcznik- instrukcja opracowana przez nas i zawierająca wszystko, co dotyczy otwarcia i prowadzenia „Krówki i Połówki”,
- pomoc w urządzaniu i zakupach wyposażenia, ponieważ posiadamy znakomite kontakty w branży- możemy uzyskać wysokie rabaty przy zakupach sprzętu i wyposażenia,
- indywidualne szkolenia personelu kelnerskiego i kucharzy w przededniach otwarcia (przyjedziemy i wyszkolimy pracowników);
- darmowy udział w cyklicznych akcjach marketingowych,
- firmowe konto na Facebooku oraz know-how jak je skutecznie prowadzić, możemy też poprowadzić je za ciebie!,
- firmowa strona www wraz z aktualnościami o twoim lokalu, firmowa skrzynka pocztowa w domenie www.krowkaipolowka.pl,
- bezpłatna pomoc i doradztwo podczas prowadzenia przez ciebie lokalu przez cały okres obowiązywania umowy,
- udział w programach lojalnościowych z dostawcami gwarantujący najniższe ceny interesujących nas towarów, i wiele innych.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- minimalne koszty to 45 tys. zł, zależne w dużej mierze od lokalu jakim dysponuje franczyzobiorca,
- opłata wstępna 8 tys. zł,
- opłata miesięczna już od 1 tys. zł.
INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY
Sieć Burgerowni „Krówka i Połówka” Maciej Kenig
ul. Młynarska 14A, 27-200 Starachowice
507 110 650
Osoba do kontaktu dla kandydatów
Maciej Kenig
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Administratorem danych osobowych jest firma Sieć Burgerowni „Krówka i Połówka” Maciej Kenig (ul. Młynarska 14A, 27-200 Starachowice). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Bistro Krówka i Połówka oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie krowkaipolowka.pl.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Koncept Bistro Krówka i Połówka ma już 16 lokali. W tegorocznych planach są jeszcze cztery kolejne otwarcia.
Czy da się założyć firmę za nieduże pieniądze? Oczywiście! We wrześniowym numerze "FRANCHISING" przedstawiamy sprawdzone pomysły na biznes we franczyzie za rozsądną kwotę.
Krówka i Połówka w rok otworzyła 10 lokali franczyzowych. W czym tkwi sekret popularności konceptu?
Właściciele Krówki i Połówki zapewniają, że bistro pod ich marką można otworzyć już za 30 tys. zł. Ale trzeba spełnić określone warunki.

Kukurydza w różnych smakach to menu nowego konceptu franczyzowego Crazy Corn.
Sylwia Diaków-Hrycyk prowadzi cztery restauracje pod szyldem McDonald's, Karolina Sokół trzy. Jaką drogę przeszły, zanim zostały franczyzobiorczyniami Złotych Łuków?
Studiuje, jest młoda i pełna zapału. O pierwszym biznesie w bardzo młodym wieku opowiada Natalia Pigło, świeżo upieczona franczyzobiorczyni Lodolandii.
Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” spodziewa się dobrego sezonu. Wchodzi w niego m.in. z nowym formatem lodziarni.
Sieć Sushi Bistro jest obecne na rynku od 7 lat, szybko stało się warszawskim liderem w dziedzinie przygotowania sushi w dostawie, oraz zamówień on-line.

Jaki jest popyt na zdrowe słodycze? Franczyzodawca Ciacho bez Cukru zapewnia, że spory – co przekłada się na powodzenie biznesu.
– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.
Przychody firmy gastro-kurierskiej Stava w styczniu 2021 roku były rekordowe – sprzedaż osiągnęła poziom 2 mln zł. Firma otwiera oddziały w kolejnych miastach i rekrutuje franczyzobiorców.
Kurczak z rożna nie wystraszył się pandemii. Pomimo lockdownu gastronomii, punkty Kurcze Pieczone cały czas pracują.
Lodolandia rozpoczyna przygotowania do sezonu wiosenno-letniego i nawiązuje współpracę z osobami, które szukają pomysłu na dochodowy biznes.
Branża gastronomiczna od wielu miesięcy mierzy się z kryzysem. Ale są marki, które się przed nim obroniły.
WŁASNY BIZNES FRANCHISING
Otwieramy firmę cateringową, sklep Żabki, lodziarnię, prywatną szkołę podstawową, sklep monopolowy oraz salon urody.
Flip, wynajem, a może inwestycja deweloperska? Możliwości zarabiania w branży nieruchomości jest sporo.
Dofinansowanie dla firmy można otrzymać obecnie z kilku źródeł. Sprawdź skąd i ile pieniędzy możesz pozyskać.

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów. Przed podpisaniem umowy o współpracy każdy kandydat powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty każdej z firm. Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.
PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.